Kontorlandskap hos iceKontorlandskap hos ice

Blogg

09-12-2020

Bak kulissene

Mange lurer litt på hva vi snakker om når vi snakker om fremtidens arbeidsliv, selvledelse og agile team, og hva betyr det egentlig å jobbe aktivitetsbasert? Bli med bak kulissene med Beathe Stangeland Eide hos ice.

Hodejeger Trine Larsen har tatt en prat med Beathe hos Ice som ser etter en ny kollega

Velkommen bak kulissene, jeg har hatt en samtale med Beathe hos Ice som jeg vil dele med deg. Beathe er Head of Brand And Marketing hos mobiloperatøren Ice, hun er ei driftig leder og er svært engasjert i kommunikasjonsfaget. Hun har blant annet skrevet en bok om reklame sammen med Trond Blindheim, artikler og holdt foredrag på små og store konferanser. Beathe har også hatt en rekke verv som; Styreleder i Mediaforum, og juryarbeid i Medieprisen, Performance Award, Balticbest og Eurobest. Av internasjonale faglige utmerkelser har Beathe vunnet flere priser og Beathe ble tildelt "Mediaforums Hederspris" i 2012. Hos Ice bygger Beathe laget som skal bygge merkevaren ice og sikre at kundene får en fin start på kundeforholdet, uansett hvilken kanal de velger og uansett om det er en privatperson, en liten bedrift eller en stor bedrift.

Å få rekruttere til laget hennes er stas og en viktig del av jobben som hodejeger er alltid å finne den beste kandidaten, den som også bidrar med alt som ikke er listet opp som oppgaver. Den som bidrar inn i kulturen og som kjenner at en er endel av bedriften en jobber for. Så i dag tenkte jeg og dele en av mange samtale jeg og Beathe har hatt - for hva betyr det egentlig å jobbe i et selskap som Ice? Det begynner jo å bli lenge siden stemplingsur var normen for å holde orden på arbeidstiden. De fleste bedrifter har holdt på kjernetiden, selv når nye tekniske løsninger muliggjør en større fleksibilitet. Fremtidens arbeidsliv har akselerert i takt med covid-19, allikevel har fleksibel arbeidstid og jobbing remote vært utfordrende for mange. Men det er noen bedrifter som var bedre forberedt enn andre, og Ice er en slik bedrift.

Ice hadde allerede tatt steget inn i fremtidens arbeidsliv, lenge før covid-19. Hos Ice har de kuttet kjernetiden allerede i 2018 og de ansatte har alltid fått velge selv hvor og når de vil jobbe. Etter hvor de selv mener de får løst oppgavene sine best og hvordan de best får til å samhandle. Faste kontorplasser er det ingen som har, heller ikke sjefen. Diskusjonene om man skal ha hjemmekontor eller kontor er lite aktuell. Hvor du løser en oppgavene best er løsningen. Hos Ice i Nydalen er det aktivitetsbaserte kontorlokaler og ikke minst et arbeidsmiljø som preges av innovasjon, fleksibilitet og mange muligheter for alle ansatte. Jeg tok en prat med Beathe Stangeland Eide som er Head of Brand & Marketing i Ice – en av avdelingene som rekrutterer og utvider i disse dager.

Hva betyr det egentlig å jobbe aktivitetsbasert?

«Det at vi har en aktivitetsbasert arbeidsplass (ABW) betyr at ingen har ingen faste plasser, man plasserer seg på det stedet som best matcher de arbeidsoppgavene du skal gjøre, og hvem du har tenkt å jobbe sammen med den dagen. Dette er ikke nødvendigvis tradisjonelle kontorplasser eller møterom, vi har blant annet også sofagrupper og steder som oppfordrer til spontane samtaler i hverdagen. Det at man sitter ved siden av ulike kolleger hver dag gir mange nye og spennende arenaer. Ved å ha har ledere og kolleger fra ulike avdelinger rundt seg fra dag til dag gjør at man får et unikt innblikk i deler av næringskjeden som man kanskje ellers ikke ville hatt. I tillegg er det relasjonsskapende å sitte sammen med ulike kolleger i løpet av uken, som igjen bidrar til bedre kommunikasjon».

Hva er selvledelse hos Ice?

«I Ice vil vi at alle skal ha det bra på jobb, og vi er opptatt av å tilrettelegge slik at det er så lett som mulig å kombinere jobb og privatliv. Når disse to aspektene i livet fungerer sammen, tror vi nemlig at vi klarer å yte bedre både hjemme og på jobb. Derfor tilbyr vi tilliten og fleksibiliteten til å jobbe når en vil og hvor en vil, så lenge en leverer det en skal og når de fastsatte målene sine. Vi tror at den enkelte selv vet best hva som skal til for å blomstre i jobben og få ting gjort, og vi har tro på at våre ansatte klarer å forvalte den tilliten og fleksibiliteten en blir vist. Vi har derfor ingen kjernetid hos oss, og den enkelte tilpasser arbeidsdagen sin slik at en får ting til å henge sammen. Denne fleksibiliteten betyr selvsagt ikke at alle kan gjøre akkurat som en selv vil, for hver av oss er selvsagt en del av en større helhet og et team som også skal fungere sammen. Vi er ikke flere mennesker i Ice enn at vi er avhengig av hvert enkelt bidrag for å kunne nå målene våre. Vi kan rett og slett ikke klare oss uten medarbeidere som både er i stand til og har lyst til å være med og levere. Vi er tilsvarende opptatt av å trekke frem og belønne mennesker som brenner for arbeidet sitt, som både stiller opp og bidrar til gode resultater, men som likeledes har et mind-set som også hjelper andre rundt seg å lykkes».

Hva innebærer verdiene og visjonen til Ice i hverdagen?

Vår visjon og våre verdier er integrert i det meste vi gjør. Enten vi kommer med et nytt produkt, et nytt konsept, en ny strategi, en ny rutine eller et nytt personalgode, så henviser vi som oftest til hvilken verdi eller hvilket punkt i strategien og løftene våre som danner grunnlaget for det vi har bestemt, og underbygger med dette at mennesket er i sentrum. Medarbeiderne i Ice kjenner verdiene vi jobber etter, hvilken visjon og overordnet mål vi har. Verdiene, strategien og målene våre blir også adressert og tydeliggjort i ulike arenaer hvor det er naturlig, som for eksempel på det månedlige allmøtet for alle i organisasjonen, og i de individuelle målsamtalene. Vi prøver å inspirere medarbeiderne våre ved å stimulere til høy grad av involvering, og medarbeidere i Ice får delta i både strategisk arbeid og kulturarbeid. Alle medarbeidere i Ice skal føle at de er en del av helheten, og vet hvor veien går. Noe av det jeg selv la raskt merke til da jeg selv begynte i Ice var følelsen av at alle arbeidet mot det samme målet, og at dette kom foran eventuelle egne målsetninger. Vi vil alle det samme, og det er en herlig følelse å ha en slik arbeidsplass. Opplevelsen er at vi er «ett Ice».

Hvilke visjoner har du som leder?

«Jeg er heldig som leder en fantastisk gjeng, som har vokst med flere ansatte i en utfordrende tid. Grunnen til at vi har fått til dette, er fordi vi er en gjeng som virkelig brenner for å skape resultater. Brand og Marketing handler om å skape avkastning på investeringer, og visjonen er å bli Norges mest kompetente og kommersielle Marketing miljø, basert på morgendagens metoder. Dette betyr at i tillegg til å effektivisere og optimalisere, så arbeider vi også systematisk med å teste nye muligheter, utfordre egen organisasjon og samarbeidspartnere. Hvor hensikten er alltid å øke markedsandelen og lønnsomheten til selskapet, i tillegg til fornøyde kunder».

Men Beathe, hva kan en forvente når en starter å jobbe hos Ice? Du vet alt det som ikke står i en jobbannonse eller stillingsbeskrivelse.

Jo, det viktigste er at en kjapt merker at vi mener god forretning er å satse på menneskene som jobber hos oss. Vi i Ice er rett og slett skikkelig glade i folkene våre! Jeg tror nyansatte raskt merker at de kommer til en fantastisk flott gjeng hvor både samhold og enkeltpresentasjoner verdsettes. I Ice har vi en kultur som anerkjenner prestasjoner gjort av den enkelte, av teamene og avdelinger og selvsagt Ice-gjengen som en helhet. Dette skaper en helt spesiell følelse av at man er med å skape noe som blir både sett og verdsatt. Den største kulturbæreren når det kommer til anerkjennelse og belønning for god innsats og gode prestasjoner er Ice Awards. Hvert kvartal nomineres og kåres Ice-medarbeidere som leverer noe eksepsjonelt innen gitte kategorier, og etter årets slutt kulminerer alt i en stor Ice Awards-utdeling som det investeres mye tid og ressurser i – med fantastiske reisepremier. Fjorårets tur gikk for eksempel til den franske rivieraen og året før til Marrakech. Hvor turen for i år går, vet enda ingen. Awards-fest blir det uansett, men akkurat hvordan den blir i disse Covid-19 tidene er usikkert – men kjenner jeg oss rett så finner vi en utmerket løsning for det også. Uansett, jeg gleder meg til å få en ny person som vil være med på reisen vår, og selvsagt gleder jeg meg til at verden tillater både å reise og feire sammen igjen.

 

God uke! Og husk – vi går snart mot lysere tider!

Beathe Stangeland Eide i IceBeathe Stangeland Eide i Ice

Takk for praten, Beathe!