Utleid som web- og innholdsspesialist til EntercardUtleid som web- og innholdsspesialist til Entercard

Blogg

27-10-2022

Hils på vår utleide spesialist til Entercard, Ingerid

 

Med en karriere som startet allerede som 20 åring har Ingerid Medhus opparbeidet solid erfaring innen kommunikasjon. Hun har jobbet i alt fra musikk, video og TV-bransjen til nå å jobbe innen finans. Likevel er ikke ønsket og viljen til å lære noe nytt noe mindre. Ingerid er dessuten en lidenskapelig hobbyfotograf, og er sjelden å se uten speilreflekskameraet eller mobilkameraet på lur - en hobby hun også har fått bruk for mye i jobbsammenheng. Som utleid konsulent gjennom Hammer & Hanborg kjenner hun på en frihet og erfaring en fast jobb ikke kan gi. Les mer om Ingerid og hvordan hun landet jobben hos Entercard.

Ingerid MedhusIngerid Medhus

Ingerid Medhus

Hvem er jeg?

Jeg har vært så heldig at jeg har hatt interessante og givende jobber i hele min yrkeskarriere. Det startet i London da jeg fikk jobb hos den britiske Forbrukerrapporten «Which? Magazine» bare 20 år gammel. Etter et par år som Project Assistant i redaksjonen der bar det hjem til Norge og studier innen markedsføring og kommunikasjon.

Lykkelig var jeg da jeg landet jobben som Promotion Manager i musikkbransjen. Der fikk jeg jobbe med promoteringen av både norske og utenlandske artister. Musikkbransjen var veldig tidlig ute med å profesjonalisere PR-yrket. Deretter fulgte flere år som Produktsjef og PR-sjef i videobransjen både hos Esselte Video og Warner Bros., før jeg begynte som Informasjonskonsulent i TVNorge. Der ble jeg i hele 28 år – helt frem til 2020. Det var en spennende reise fra et lite norsk heleid TV-selskap til å bli en del av det internasjonale Discovery-konsernet med kontorer i 220 destinasjoner verden over. Selv om jeg arbeidet i samme firma i mange år endret både kulturen i selskapet og arbeidsoppgavene mine for hver nye administrerende direktør og hver nye eier av TVNorge. Jeg hadde flere forskjellige stillinger i løpet av årene. Var blant annet Pressesjef i åtte år og hadde ansvaret for internkommunikasjonen i ti år.

Utleid som IT-skilled Web & Content Specialist hos Entercard

Det er lærerikt og hyggelig å jobbe hos Entercard. Selskapet har 450 ansatte fra 40 forskjellige nasjoner fordelt på kontorer i Trondheim, Stockholm, København og Oslo. Jobber med mange engasjerte, kunnskapsrike og dedikerte ansatte. Dette er første gang jeg arbeider innen finans og det er spennende å bli kjent med en helt ny bransje.

Jeg er en del av et dyktig kommunikasjonsteam som sitter på Entercards kontor i Stockholm. Vi har jevnlig kontakt via teams-møter, e-post og telefon. Jeg er glad jeg er en voksen selvdreven person med mye erfaring. Det kommer godt med når man er den eneste i Norge på kommunikasjon. Jeg har blant annet har ansvaret for Entercards intranett og å optimalisere firmaets fire websider.

Ingerid MedhusIngerid Medhus

Ingerid Medhus

Erfaring med Hammer & Hanborg

Opp gjennom årene har jeg deltatt på mange fine frokostforedrag i regi av Hammer & Hanborg så jeg kjente godt til rekrutteringsfirmaet. Da jeg sluttet hos Discovery registrerte jeg CV-en min hos Hammer & Hanborg siden de spesialiserer seg på rekruttering og vikariater innen kommunikasjon og markedsføring.

Jeg synes det er flott at Hammer & Hanborg er mer opptatt av kompetansen min, enn alderen. Jeg føler meg virkelig ivaretatt av Hammer & Hanborg, de er oppriktig interessert i hvordan jeg har det nå hos Entercard.

Det beste med å jobbe som konsulent

Det beste med å jobbe som konsulent er at jeg blir kjent med nye bransjer, nye mennesker og at jeg får brukt kunnskapen og erfaringen jeg har opparbeidet meg gjennom et langt yrkesliv innen kommunikasjon. Jeg er nysgjerrig og jeg liker å lære. Ved å jobbe som innleid konsulent får man det beste av to verdener; jeg føler trygghet ved å være en del av nettverket til Hammer & Hanborg, samtidig som jeg får anledning til møte og bli kjent med nye bransjer og mennesker. Det gjør arbeidslivet ganske så variert og interessant.

Det er en grundig prosess før man blir utleid. Hammer & Hanborg intervjuer deg vedrørende et oppdrag, for å kvalitetssikre at man innehar de rette kvalifikasjonene for jobben samt at man har lyst på oppdraget. Deretter sender de deg videre til intervjuer hos kunden. I mitt tilfelle Entercard. Der var jeg gjennom to intervjurunder før jeg ble ansatt som konsulent.

Ingerid med laks i OrklaIngerid med laks i Orkla

Ingerid med laks i Orkla

Hobbyfotograf

Jeg er en lidenskapelig hobbyfotograf. Kameraet mitt er med meg nesten overalt, og har jeg det ikke med bruker jeg mobilkameraet aktivt. Jeg har fotografert mye for TVNorge/Discovery. Tatt bilder av alt fra ansatte, programledere til deltagere i TV-program og landskamper i fotball. Så er jeg så heldig at jeg er mormor til en herlig pike på tre år. Det er fantastisk å være mormor, anbefales på det varmeste. Om sommeren trives jeg med å stelle i hagen, fiske laks i Orkla, være ute med båten og jeg bader i sjøen nesten hele året rundt.

Å jobbe som konsulent gjennom Hammer & Hanborg

Gjennom Hammer og Hanborg får man muligheten til å få interessante oppdrag innen kommunikasjon, noe jeg absolutt vil anbefale andre å prøve.

Dersom man ønsker å jobbe som konsulent er det viktig at en er interessert i å bli kjent med nye bransjer og at man å synes det er interessant å møte nye mennesker. Se på oppdraget som lærerikt og givende, samtidig som man er den viktige ressursen firmaet trenger og ønsker.

Det å jobbe som konsulent gir deg en frihet en fast jobb ikke gir deg. Frihet til å takke ja eller nei til oppdrag. Det gir deg muligheten til å skaffe deg unik erfaring fra forskjellige bransjer. Som innleid konsulent har jeg hatt oppdrag innen bistand og nå innen finans. To vidt forskjellige verdener. Jeg har lært mye fra begge bransjene, kunnskap jeg bringer med meg videre til neste oppdrag. For hvert oppdrag får man mer erfaring og en blir sikrere på seg selv, noe neste arbeidsgiver får nytte av.

Mitt fokus nå i 2022 er å gjøre en god jobb for Entercard slik at de blir fornøyd med mitt bidrag som konsulent, og så gleder jeg meg til den fine førjulstiden vi går inn i nå.

Bli en del av kandidatnettverket vårt

Hammer & Hanborg er et konsulentselskap spesialisert på rekruttering, organisasjonsutvikling og endringsledelse, med 25 års erfaring i hele Norden. Vi er glade og stolte over å være en del av og gjøre en forskjell i folks yrkesliv. Så stolte at vi har det som vår visjon!

MenneskerMennesker