På vei til jobbPå vei til jobb

Blogg

01-11-2021

Leie en tekstforfatter

Robertas er en del av Hammer & Hanborgs nettverk og er utleid som tekstforfatter for telekommunikasjonsfirmaet ice. Han får brukt interessene sine for tekst- og innholdsproduksjon aktivt i sin arbeidshverdag. Bli bedre kjent med Robertas, hans arbeidsoppgaver, og hans opplevelse av rekrutteringsprosessen med Hammer & Hanborg.

Robertas VilimasRobertas Vilimas

Hils på Robertas

Jeg heter Robertas, men de som blir kjent med meg finner ut av at jeg har kalt meg selv Robert i mange, mange år. Du kan føye det inn i tekstforfatternes eksentriske Hall of Fame. Det var tidlig i oppveksten at jeg innså hvilken retning jeg ville ta livet mitt, selv om jeg ikke nødvendigvis visste det selv. Jeg var ikke litterært anlagt og det gikk mer i tegneserier enn bøker, men da jeg først ble bitt av lesebasillen startet min (forhåpentligvis) livslange affære med skrift og litteratur.

Det var ikke før på videregående at jeg fikk prøvd meg på å skrive tekst profesjonelt. Som en frilansjournalist i lokalavisen, produserte jeg og mange talentfulle ungdommer ukentlig innhold for vår egen målgruppe. Jeg skrev nyhetsartikler, anmeldelser, opinions-tekster og mye mer. Det ga mersmak, for å si det mildt.

Mange tar seg et friår før de forsøker seg på høyere utdanning, men jeg valgte å hoppe rett ut i det. Jeg flyttet til Oslo, fikk en samboer og fullførte en bachelor i Medievitenskap – alt med deltidsjobb på siden. Bacheloren ga meg kunnskap og erfaring i alt av medier, fra historie og forskning til sjanger og medienes rolle i samfunnet i dag – både fra norsk og internasjonalt perspektiv. I dag jobber jeg som tekstforfatter for ice, en fantastisk arbeidsplass med herlige kollegaer!

Hvordan ser arbeidshverdagen til en tekstforfatter i ice ut?

Når du elsker det du gjør, så jobber du ikke et minutt i livet ditt. Arbeidshverdagen min byr ofte på nye opplevelser og nye utfordringer. Jeg og teamet hos ice produserer tekst til mange forskjellige flater – fra artikler og e-poster, til SoMe- og annonseflater. Du kan kalle meg en tekst-potet, for jeg blir brukt til å skrive tekst til det meste. Da jeg ble leid ut av Hammer & Hanborg som tekstforfatter, ble jeg møtt av flere tekstflater jeg tidligere aldri hadde prøvd meg på. Jeg slutter aldri å lære nye ting i jobben min hos ice, og kollegaene mine gjør det til den beste arbeidsplassen jeg har hatt så langt!

Hva tror du kommer til å bli viktigere når man skal velge arbeidsgiver i fremtidens arbeidsliv?

Som en person som jobber kreativt, opplever jeg at et miljø som har forståelse for – og støtte opp rundt – den kreative prosessen er et must. Vi som produserer tekst og design er ikke et transportbånd, og forståelse for at ting tar tid produserer de beste resultatene. Jeg har også stor tro på at hjemmekontor som en hybridløsning har kommet for å bli da det ikke bare gir mer frihet, men også øker effektivitet.

Hvordan kom du i kontakt med Hammer & Hanborg?

Noe du lærer tidlig i livet er at vennene du får på veien er minst like viktige som erfaringene som blir gjort. For de fleste tar det litt tid mellom endte studier og ny jobb, og jeg var ingen unntak. En dag tok en studievenninne kontakt, og tipset meg om Hammer & Hanborg. Hun hadde blitt «headhuntet» av en rekrutteringsrådgiver i Hammer & Hanborg via LinkedIn, og for hennes del var det kort vei til ny jobb.

Jeg valgte naturligvis å melde meg inn i nettverket deres, og etter noen søknadsprosesser ordnet rekrutteringsrådgiveren min et intervju med ice. Å kunne jobbe med en rekrutteringsrådgiver var hjelpsomt på mange plan, blant annet for å finpusse CV og søknadsteksten min. Det skader ikke å la noen ta en titt på det du skriver, selv ikke for en tekstforfatter. Men det aller viktigste Hammer & Hanborg hjalp meg med var å selge meg inn til en bedrift, i en tid hvor det er vanskelig å skille seg ut i arbeidsmarkedet. Hvis du ikke kjenner noen eller har en «fot inne», så kan det å få seg en jobb oppleves som en oppoverbakke – spesielt for nyutdannede studenter. Jeg vil definitivt anbefale andre jobbsøkere å ta kontakt med Hammer & Hanborg!

Robertas VilimasRobertas Vilimas
Vil du også bli tipset om stillinger via Hammer & Hanborg

Gjør som Robert og bli en del av vårt kandidatnettverk. Da blir du tipset om relevante stillinger vi jobber med innen kommunikasjon, markedsføring, HR, digitale roller eller analyse. Har du behov for ekstra kompetanse i en periode? Vi leier ut konsulenter og interim executives til både spesialist- og lederroller, til definerte prosjekter eller vikariater. Trenger du noen på heltid, deltid eller på timer til et engasjement eller vikariat i en travel periode? På plass eller «remote»? Vi i Hammer & Hanborg har kommunikative og digitale lederne, spesialistene og juniorene som raskt kan løse ditt behov. Ta en titt på noen av våre tilgjengelige konsulenter her eller les mer om interim executive her. Ta kontakt med oss i Hammer & Hanborg på infonorge@hammerhanborg.com eller på 22 44 33 00.