Rethink organisationRethink organisation

Blogg

29-05-2019

Velkommen til workshop Rethink organisation 

Aman TesfamichaelAman Tesfamichael

På samme måte som ledelse og medarbeidere må tilpasse seg i selvlederskapets navn, må også organisasjonsstrukturen tilpasses. Hvordan vi organiserer oss selv, arbeidsprosessene og informasjonsflyten er med på å påvirke organisasjonsstrukturen.

Den tradisjonelle, hierarkiske organisasjonen, der makt, mandat og informasjon samles på toppen er kanskje ikke lenger det riktige for din organisasjon. Kunder, brukere og samfunnets stadige endrende krav gjør at fleksibilitet og hastighet er viktigere enn noensinne. I vår undersøkelse (NES) som baserer seg på svar fra nordiske ledere viste det seg at 76 prosent av lederne syns hierarkiske organisasjoner fungerte dårligere i dag enn for ti år siden (NES 2018).

Så hvilken struktur er den rette for deg og din organisasjon? I et hav av bøker, artikler og undersøkelser som presenterer ulike strukturer kan det ofte føles ut som det må et stort research team til for å kunne si noe om hva man bør velge. Den jobben har vi i Hammer & Hanborg allerede gjort, og jeg presenterer onsdag 12. juni det tredje av totalt 10 steg mot en selvstyrende organisasjon. Bli med!

Vi har allerede vært igjennom steg 1 som tok for seg verdier, rammeverk og mål. Verdier fungerer som veivisere og som grunnlaget for en selvstyrende organisasjon. Verdier blir også stadig viktigere i matchingen mellom arbeidsgiver og medarbeidere, derfor vektlegger vi i stadig større grad verdibasert rekruttering.

Steg 2 dreide seg om selvledelse, for i en selvstyrende organisasjon der alle er ledere og leder sitt eget arbeid, prosesser og prosjekter finnes det ingen sjefer.  Vi så allerede i 2015 i undersøkelsen vår, Nordic Executive Surves (NES) at nordiske ledere etterspurte økt selvledelse hos sine medarbeidere. I fremtidens arbeidsliv er selvledelse en forutsettning og alle er nødt til å være ledere.

«Rethink Organisation» er tredje steget av «10 steg til en selvstyrende organisasjon» og tar for seg ulike organisasjonsstrukturer, fordeler og ulemper ved ulike løsninger, og hvilke organisasjoner de kan passe for. Det å gå fra en hierarkisk organisasjon til en rask, innovasjonskraftig og selvstyrende organisasjon kan være tøff dersom det ikke gjøres riktig. Vi i Hammer & Hanborg kan bistå i prosessen slik at organisasjonen har alle forutsetninger for at forandringen blir både vellykket og effektiv.

Onsdag 12. juni ønsker vi å presentere «Rethink Organisation» som gir deg et innblikk i nye forretningsmodeller og bransjer som gjør at arbeidet må organiseres i raske, gjennomsiktige og flate organisasjonsstrukter. Velkommen til våre lokaler i Øvre Slottsgate 17 (6.et) for frokostworkshop fra 08:00 – 09:30. Frokost serveres fra 07:30. Håper vi ses! Klikk her for å melde deg på.

Vil du vite mer om våre 10 steg til en selvstyrende organisasjon? Eller hva som kreves for at din organisasjon kan omstilles til en selvstyrende organisasjon. Ta kontakt her.

Velkommen til frokostworkshop 12. juniVelkommen til frokostworkshop 12. juni