Nyansatt Kommunikasjonsrådgiver HjemmekontorNyansatt Kommunikasjonsrådgiver Hjemmekontor

Blogg

22-03-2021

Utleid kommunikasjonsrådgiver fra Hammer & Hanborg

Oda er en del av Hammer & Hanborgs nettverk og etter en lynrask prosess kapret hun den spennende jobben som kommunikasjonsrådgiver hos Direktoratet for byggkvalitet der hun er så heldig å få jobbe med politikk og kommunikasjon som virkelig interesserer henne. Bli bedre kjent med Oda og hennes opplevelse av rekrutteringsprosessen med Hammer & Hanborg.

Hils på vår utleide kommunikasjonsrådgiver Oda Brandal ErlandsenHils på vår utleide kommunikasjonsrådgiver Oda Brandal Erlandsen

Hils på Oda

Mitt navn er Oda, og jeg kommer fra Oslo. Jeg har alltid vært interessert i internasjonal politikk, og har opp gjennom oppveksten reist mye. Det ble derfor et naturlig valg for meg å studere internasjonale relasjoner i London, en politisk og kulturell metropol.

Etter fullført bachelorgrad i Politikk og Internasjonale relasjoner ved Queen Mary universitet gikk ferden videre til Amsterdam. Der tok jeg min mastergrad i Politisk kommunikasjon ved Universitetet i Amsterdam, som var en fantastisk opplevelse. Gjennom studiet utviklet jeg min kunnskap innenfor kommunikasjon, og jeg fikk et solid faglig grunnlag og reell erfaring rettet mot hvordan politikere, medier og informasjon bidrar til å forme offentlige meninger. I Amsterdam fikk jeg også oppleve det beste av hva studentlivet har å by på. Etter fullført mastergrad, og til sammen fem år i utlandet føltes det naturlig å vende nesen hjemover til Oslo. Her har jeg inntil nylig jobbet med innholdsproduksjon, kommunikasjon og merkevare, hovedsakelig innenfor humanitær sektor, før jeg begynte i min nåværende stilling som kommunikasjonsrådgiver i Direktoratet for byggkvalitet.

Store deler av tiden jeg har vært i arbeid har vært under pandemien, noe som selvsagt har vært utfordrende, men også veldig lærerikt når det gjelder kommunikasjonen og de digitale løsningene på en arbeidsplass. En viktig problemstilling har vært hvordan man kan kommunisere for å oppnå god informasjonsflyt, og sørge for at alle arbeidstakere føler seg sett i hverdagen, når man ikke har mulighet til å møtes fysisk.

Hvordan kom du i kontakt med Hammer & Hanborg og hvordan var rekrutteringsprosessen?

Jeg har lenge kjent til rekrutteringsselskapet Hammer og Hanborg som jeg anser som et innovativt og fremtidsrettet bemanningsbyrå, og vært en del av deres nettverk en stund. Da rekrutteringsrådgiveren i Hammer & Hanborg tok kontakt med meg om stillingen som kommunikasjonsrådgiver hos Direktoratet for byggkvalitet klikket jeg meg inn på Hammer & Hanborg sine nettsider og søkte med én gang. Deretter gikk prosessen veldig fort med et intervju med Hammer og Hanborg for å kartlegge mine ferdigheter og om jeg hadde det oppdragsgiver så etter. Like etterpå hadde jeg et intervju med Direktoratet for byggkvalitet før jeg fikk tilbud om jobben. Rekrutteringsprosessen med Hammer & Hanborg opplevdes som veldig profesjonell og effektiv.

Hva synes du så langt om å være utleid konsulent fra Hammer & Hanborg?

Mine opplevelser som utleid konsulent fra Hammer & Hanborg har så langt vært utelukkende positive. Jeg har fått svært god oppfølging, og det har vært en god informasjonsflyt hele veien. I tillegg er det veldig spennende, lærerikt og gøy å jobbe hos Direktoratet for byggkvalitet gjennom Hammer & Hanborg. Jeg har alltid hatt stor interesse for politikk og kommunikasjon, og å ha en jobb som kombinerer de to interessefeltene har lenge vært en drøm for meg. Her får jeg som kommunikasjonsrådgiver bidra med min kompetanse og erfaring, samtidig som jeg blir utfordret med nye og varierte arbeidsoppgaver. Arbeidsoppgavene mine innebærer både intern og ekstern kommunikasjon, sosiale medier lanseringer, webinarer og innholdsproduksjon. Jeg føler virkelig at jeg nå er på riktig sted, og jeg ser frem til alt jeg skal oppleve og lære de neste månedene. Det beste med å være utleid kommunikasjonsrådgiver fra Hammer & Hanborg er at man kan få oppleve og se forskjellige sider av arbeidsmarkedet, og bli kjent med ulike prosesser.

Hvordan velger man riktig arbeidsgiver i fremtidens arbeidsliv?

Det jeg tror kommer til å være viktig er at man finner en arbeidsgiver som kan gi deg de utfordringene man trenger, samt at man selv har de ferdighetene som gjør at man kan utrette en forskjell og være en god bidragsyter på arbeidsplassen. Det er også ekstremt viktig for meg med et godt miljø og gode kollegaer. Dette er nøkkelen til god kommunikasjon på arbeidsplassen, som da vil gjøre det til et bedre sted å jobbe.

Leie inn ekstra kompetanse for en periode fra Hammer & Hanborg

Å leie kommunikative og digitale konsulenter er ikke noe nytt, vi i Hammer & Hanborg har siden 2005 hjulpet bedrifter og organisasjoner med riktig bemanning i kortere og lengre perioder. Fleksibilitet og evnen til å raskt tilpasse seg har aldri før vært mer aktuelt. Det å ha riktig kompetanse til rett tid er i dag kritisk viktig for å kunne lykkes. Vi leier ut konsulenter til både spesialist- og lederroller, til definerte prosjekter eller vikariater. Vi i Hammer & Hanborg har de kommunikative og digitale lederne, spesialistene og juniorene som raskt kan løse ditt behov.

Ønsker du å vite mer om Hammer & Hanborgs tilgjengelige konsulenter? Her kan du se noen av våre tilgjengelige kandidater. Trenger du noen på heltid, deltid eller på timer til et engasjement eller vikariat i en travel periode? På plass eller «remote»? Vi har kompetansen du trenger! Ta kontakt med oss i Hammer & Hanborg på infonorge@hammerhanborg.com eller på 22443300.