BakgrunnBakgrunn

Blogg

31-03-2022

Utleid som strategisk rådgiver innen kommunikasjon

Inger Schedell Flattum er en av Hammer & Hanborg sine utleide kommunikasjonsrådgivere. Hun landa jobben hos NHO, Leverandørutviklingsprogrammet etter å ha søkt på stillingen gjennom Hammer & Hanborg. Her får hun bruk for all erfaring og kompetanse hun har samlet opp gjennom 28 år i arbeidslivet.

Inger Schedell FlattumInger Schedell Flattum

Hils på vår strategiske rådgiver innen kommunikasjon, Inger

– Min vei til strategisk rådgiver innen kommunikasjon hos NHO, Leverandørutviklingsprogrammet har gått fra kommunikasjon i kultursektoren via helse og akademia til næringspolitikk. Her får jeg brukt all den erfaring og kompetanse jeg har samlet opp gjennom 28 i arbeidslivet. Skal heller ikke legge skjul på at det kommer godt med å være voksen, ha litt erfaring med andre arbeidsplasser og at jeg er tryggere på meg selv i den rollen jeg har. Jeg har bakgrunn fra studier i musikkvitenskap både i Norge og Tyskland, og jobbet som kulturjournalist og musikkanmelder i ulike aviser og radio i studietiden.

Etter studiene fikk jeg min første faste stilling som informasjonskonsulent i Oslo Filharmoniske Orkester, hvor jeg var ansvarlig for presse og markedsføring. Her fikk jeg god erfaring med byrå-arbeid, og lanserte en rekke kampanjer som var kjempespennende å jobbe med. Det å jobbe med klassisk musikk i reklamebransjen var ikke så vanlig på 1990-tallet, så jeg tror at med disse kampanjene var Oslo-Filharmonien først ute i bransjen med å profilere seg på en mer moderne måte, som man til da kanskje var mer vant til i popmusikken. Deretter gikk jeg til en stilling som informasjonssjef i Operaen. Det var i 1997 og midt i den politiske kampen om det skulle bygges nytt operahus eller ikke, og hvor den skulle ligge. Jobben bestod i å sjonglere tiden mellom det politiske arbeidet og det å skulle "selge" forestillinger hver kveld. Her var jeg ansvarlig for alt av program, omvisninger, presse, lanseringer, lederstøtte og samtidig samarbeide med alle politiske instanser rundt operahus-saken. Da huset var et faktum, var alle kamper glemt! Det ble en suksess, og alle var happy! I det nye Operahuset gikk jeg over i stillingen som leder for internkommunikasjon og redaktør for internmagasinet som jeg opprettet og lanserte.

Etter 16 år i Operaen tok jeg steget ut av marmorbygget og ble kommunikasjonsrådgiver i LHL, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke. Stor overgang fra offentlig kulturinstitusjon til privat helseforetak, men godt å kunne bruke kompetansen på flere måter. Etter tre år gikk veien videre til Universitetet i Oslo og akademia. Mer forskningskommunikasjon, men fordelt på både operativt og strategisk ansvar. Det som var mest spennende her var samarbeidet med oss kommunikatører på tvers av fakulteter og faglige enheter på universitetet.

Bli rekruttert til kommunikasjonsjobber gjennom Hammer & Hanborg

– Vikariatet i LHL var på ett år, og da registrerte jeg meg som kandidat hos Hammer & Hanborg. Etter å ha sett at de lyste ut en del stillinger spesielt innen kommunikasjon som jeg var interessert i, tok jeg kontakt med en rekrutteringsrådgiver i Hammer & Hanborg, hadde en samtale og var deretter i lupen. De har foreslått meg som kandidat til flere stillinger, og det har vært spennende prosesser. Jeg opplever at Hammer & Hanborg tar kandidatene veldig på alvor. Nå er jeg innleid konsulent hos NHO, Leverandørutviklingsprogrammet, og har vært det siden i fjor. Rekrutteringsprosessen startet med at de ønsket å få presentert 3 kandidater av Hammer & Hanborg og jeg var en av disse. Jeg fikk raskt god kjemi med leder i NHO og så inngikk vi en avtale som i første rekke var på 6 måneder. Det er deretter blitt forlenget. Min stilling er strategisk rådgiver innen kommunikasjon for leder av programmet. Det betyr at jeg jobber med å formidle politisk budskap, gi råd til leder om uttalelser, skrive innlegg, avtale intervjuer, og annet kommunikasjonsarbeid. Det er 13 ansatte i programmet og vi er lokaliserte i Næringslivets hus på Majorstua med fantastiske lokaler og fasiliteter.

Fremtidens arbeidsliv

– En ting jeg vet kommer til å bli viktig fremover som arbeidstager er å være fleksibel. Det fikk vi alle erfare nå under pandemien, og det vil vi få bruk for fremover. Fleksibilitet, ikke bare med tanke på hvor man jobber rent fysisk, men at man er fleksibel med hvordan man jobber, hvem man jobber med og de oppgavene man får. Selv om vi på mange måter er blitt mer og mer spesialister på våre felt, så tror jeg likevel at det blir viktig å være fleksibel på andre måter.

Bli lagt merke til ved å register deg i kandidatnettverket til Hammer & Hanborg

– Jeg har anbefalt Hammer & Hanborg til flere venner og bekjente, og mener de gir kandidatene gode muligheter og hjelp inn i nye stillinger.

– I tillegg til å jobbe i NHO, er jeg opptatt av familie og venner. Jeg elsker å lage mat og bake, og invitere gjester hjem. Nå som samfunnet er åpnet opp igjen vil jeg gjerne reise mer, og gjerne til Italia. Det er et av mine favorittdestinasjoner, og vil alltid tilbake dit.

Bli en del av kandidatnettverket vårt

Hammer & Hanborg er et konsulentselskap spesialisert på rekruttering, organisasjonsutvikling og endringsledelse, med 25 års erfaring i hele Norden. Vi er glade og stolte over å være en del av og gjøre en forskjell i folks yrkesliv. Så stolte at vi har det som vår visjon!

Bli en del av kandidatnettverket vårt ved å connecte her.

Vil du vite mer om våre utleide konsulenter? Fyll i skjemaet så kontakter vi deg.